dissabte, 24 de gener del 2009

Vicent Martí: un llaurador a judici

Llegim al blog d'en Xavi Sarrià cantant dels Obrint Pas i escriptor la següent nota:

Vicent Martí és un conegut i prestigiós llaurador de l'Horta de València. Entre els seus mèrits hi ha el d'haver dut endavant una iniciativa d'agricultura ecològica de qualitat a l'horta que encercla la ciutat, plantant cara a l'allau urbanitzadora i la devastadora crisi del camp. Una opció que li valgué el reconeixement al millor agricultor ecològic de l'estat (amb entrega de premis per part de la ministra Narbona inclosa) i que ha volgut materialitzar amb un entramat de venda directa de verdures conreades a la manera dels seus avantpassats.

A més, Vicent Martí ha estat protagonista de moltes de les lluites que s'han dut a terme en defensa d'aquest paratge únic. Una d'aquestes batalles, la que es realitzà contra el pla urbanístic del nou ajuntament popular d'Alboraia, el portarà davant els tribunals acusat d'haver desplegat una pancarta juntament amb quatre companys de la Plataforma Salvem l'Horta d'Alboraia en el ple municipal on es tractava el tema. Per aquest 'ofensa' la fiscalia li demana 6.000e. en un judici que tindrà lloc demà divendres a les 10.30h a la Ciutat de la Justícia de València.

Coma resultat, un altre llaurador davant la llei. Acusat de procurar pel seu treball. Acusat de sobreviure a l'habitat on s'ha criat la seua família. Acusat de defensar la terra que ens dona vida. Com si això fora el far west i nosaltres els indígenes que ens sabem acorralats.

Però no vençuts.

Concentració de suport: Divendres 23 de gener | 10.30h | Ciutat de la Justícia de València.

Més sobre Vicent Martí:
Vicent Martí, millor agricultor ecològic d'espanya
Vilaweb: Dissabte, 24/01/2009 - 06:00h - Vicent Martí reivindica el valor de l'horta

1 comentari:

nidzela ha dit...

no m'ho puc creure... és tan impossible de creure que encara no aconsegueixo fer-m'ho cabre al cap.

pocavergonyes.